woensdag, januari 21, 2009

Wilders vevolgd voor racisme

wo 21/01/09 16:24 - Het openbaar ministerie moet de extreemrechtse politicus Geert Wilders toch vervolgen wegens anti-islamitische uitspraken. Dat heeft een rechtbank in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam beslist.

Volgens het hof heeft Wilders zich schuldig gemaakt aan discriminatie, aanzetten tot haat en het beledigen van groepen mensen en moet hij daarvoor ook worden vervolgd. De strafrechter zal ook een oordeel moeten vellen over de vergelijking die Wilders heeft gemaakt tussen islam en nazisme.

Eerder had het openbaar ministerie niets strafbaars gezien in de controversiële uitspraken van Wilders in de krant De Volkskrant en in een column over zijn film Fitna.

Verschillende mensen en organisaties hadden een klacht tegen Wilders en zijn partij ingediend en waren er niet over te spreken dat het openbaar ministerie Wilders niet wilde vervolgen.

Volgens de Amsterdamse rechtbank is er echter wel degelijk "een redelijk vermoeden van schuld" en moet een strafrechter daarover oordelen. Het hof erkent het recht op vrije meningsuiting, maar stelt dat dit niet onbeperkt is.

Het openbaar ministerie respecteert het oordeel van de rechter en zal Wilders vervolgen. De extreemrechtse politicus zelf reageert verbaasd. "Dit is een hele zwarte dag voor mij en voor de vrijheid van meningsuiting. Ik ben er door aangeslagen. Ik had dit absoluut niet verwacht", zegt hij in een eerste reactie.

Als het vergelijken van een ideologie/godsdienst met het nazisme racisitisch is tegenover deze ideologie/godsdienst, dan kennen wij wel enkele zeer groter racisten bij links en in Wallonie.
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert