dinsdag, januari 13, 2009

Parash Hill

Dezer dagen krijgt Parash Hill, een natuurreservaat in het zuiden van Israël, bijzonder veel volk over de vloer. De heuvel van het reservaat nabij de stad Sderot biedt een wondermooi panorama van Gaza-stad en de Middellandse Zee. Maar tegenwoordig trekken massa's Israëli's ernaar toe met de picknickmand, verrekijkers en zoomlenzen om maar niets te missen van de Israëlische bombardementen op de Gazastrook. Een nieuw soort ramptoerisme, zeg maar. De bombardementen en het grondoffensief hebben op twee weken tijd aan meer dan 900 Palestijnen het leven gekost.

'Hill of shame'
Tegenstanders van dit ramptoerisme hebben Parash Hill al herdoopt tot de 'Hill of Shame', de heuvel van de schaamte. Onder de wraaklustige toeschouwers zijn vooral inwoners van Sderot, het stadje dat jarenlang het favoriete doelwit was van de amateuristische Qassam-raketten van Hamas. Tot voor het Israëlisch offensief hadden die raketten op tien jaar tijd zeven doden geëist.

Allemaal terroristen
Dat bij het Israëlische offensief al bijna 300 Palestijnse kinderen zijn gedood, vinden de meeste ramptoeristen "onvermijdelijk". Journalisten van de Britse krant The Times tekenden er de volgende verklaringen op: "Spijtig dat er ook vrouwen en kinderen worden getroffen, hoewel... als zij volwassenen worden, worden zij waarschijnlijk ook allemaal terroristen." (belga/adb/jv)

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert