maandag, januari 12, 2009

Israelische propaganda molen draait op volle toeren

ma 12/01/09 15:05 - Israël stuurt de zangeresssen Noa en Mira Awad, een Joods-Arabisch duo, naar het Songfestival in Moskou. Dat hebben twee belangrijke Israëlische nieuwswebsites vanmorgen gemeld en het nieuws is intussen bevestigd door de openbare omroep IBA.

Het lied van het duo wordt waarschijnlijk gekozen via een show die zal worden uitgezonden door de IBA. Momenteel is er in de Gazastrook een oorlog bezig tussen het Israëlische leger en Palestijnse Hamas-militanten.

Noa (Achinoam Nini) is in Israël zeer populair. Bij ons is ze vooral bekend van het nummer "Life is beautiful" uit de film "La vita è bella". Ze werkte al samen met artiesten als Zucherro en Stevie Wonder.

Naar verluidt zou zij zelf voorgesteld hebben om samen met haar Palestijnse collega Mira Awad Israël te vertegenwoordigen. Noa en Awad hebben samen al een cover van het Beatlesnummer "We can work it out" opgenomen.

Het is de eerste keer dat een Arabische Israël zal vertegenwoordigen op het Songfestival. De liedjeswedstrijd werd al 3 keer door Israël gewonnen. Dana International won in 1998 met "Diva".

"We doden 9oo palestijnen en als verzoening sturen we er eentje naar het Eurosong", dat is waarschijnlijk wat de Israeli nu denken.
Benieuwd of de bevolking er gaat intrappen.


Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert