zaterdag, januari 17, 2009

Bokshandschoen is terug

za 17/01/09 14:22 - Vlaams Belang heeft vandaag zijn campagne voor de Vlaamse verkiezingen van juni op gang getrapt. De partij presenteert zich daarbij als het enige alternatief aan de rechterzijde.

"Voor Vlaanderen was 2008 een jaar van afgewisseld hoop en teleurstelling. Het jaar van net gemiste kansen om het eigen lot in handen te nemen", zei VB-voorzitter Bruno Valkeniers in zijn toespraak.

"Het was ook het jaar waarin een onafhankelijkheidspartij zoals N-VA zichzelf niet separatistisch noemde en de LDD het gezond verstand verloor en begon te zwalpen tussen "met België als het kan" en "zonder België als het moet."

De financiële crisis heeft het Belgische systeem doen kraken, zei Valkeniers nog. Het bewustzijn dat een onafhankelijk Vlaanderen nodig is om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan, groeit.

Vlaams Belang moet en zal de thema's blijven aansnijden waar in Vlaanderen meer en meer mensen van wakker liggen. In juni zal ongetwijfeld reikhalzend worden uitgekeken naar het resultaat van dé Vlaams-nationalistische partij, aldus de VB-voorzitter.
De "Dag Allemaal" van Vlaams Belang

Vlaams Belang pakt naar aanleiding van de verkiezingen uit met de VL-krant, die elke twee weken op 2,4 miljoen exemplaren verspreid zal worden. Volgens kopstuk Filip Dewinter is het de "Dag Allemaal" van Vlaams Belang.

Het is de bedoeling om de burger, die niet elke dag met politiek bezig is, rechtstreeks aan te spreken. "Origineel, laagdrempelig, toegankelijk voor elke Vlaming", aldus Filip Dewinter. "We moeten de trouwe Vlaams Belang-kiezer overtuigen dat er maar een alternatief is."

Opvallend: in het eerste nummer van de VL-krant prijkt ex-bokser Jean-Pierre Coopman op de cover met bokshandschoenen aan. De bokshandschoen was een symbool van het vroegere Vlaams Blok.

Eindelijk... VB lijkt dan toch de juiste koers terug te vinden.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert