woensdag, januari 14, 2009

Kardinaal Policarpo: "Trouwen met een moslim leidt tot een berg zorgen"

LISSABON (RKnieuws.net) - ’Denk twee keer na eer je met een moslim trouwt, want dat leidt tot een berg zorgen’. Dat heeft mgr. José Policarpo, kardinaal-patriarch van Lissabon, de jonge Portugezen aangeraden.

"Trouwen met een moslim leidt tot een berg zorgen waarvan Allah niet weet waar ze zullen eindigen", verklaarde de prelaat dinsdagavond tijdens een publiek debat in Figueira da Foz, in het centrum van het land.

"Wanneer een jong Europees meisje met een christelijke opvoeding voor het eerst naar een moslimland gaat, is zij onderworpen aan het regime van de moslimvrouwen. Men kan zich voorstellen wat dat betekent", aldus mgr. Policarpo.

"Men kan maar dialogeren met wie wil dialogeren. Met onze moslimbroeders ligt de dialoog zeer moeilijk want voor hen is hun waarheid de enige waargheid", stelde de prelaat.

De woordvoerder van de Portugese bisschoppenconferentie trachtte inmiddels de uitspraken van mgr. Policarpo te minimaliseren. ’Het gaat om een realistisch advies dat niets te maken heeft met discriminatie of misprijzen voor een andere cultuur of godsdienst’, aldus de woordvoerder. De moslimgemeenschap in Portugal heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van de prelaat.
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert