maandag, januari 19, 2009

Plan hereniging Fortis krijgt steeds meer steun

Het plan van de Gentse professor Koen Schoors om het 'oude' Fortis te herenigen krijgt vanuit steeds meer hoeken bijval. Dat schrijft de Nederlandse krant De Financiele Telegraaf maandag.
(Dow Jones) - Nadat eerder al de VFB - de Vlaamse tegenhanger van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) - zijn steun voor Schoors uitspraak, schaarde dit weekeinde ook de Nederlandse Stichting FortisEffect zich achter het plan, dat volgens advocaat Adriaan de Gier 'uitblinkt door zijn eenvoud en voordelen en afwezigheid van relevante nadelen'.

Schoors stelt in grote lijnen voor om het in oktober vorig jaar in stukken gehakte Fortis weer aan elkaar te lijmen tot de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar van weleer. De ontmanteling is volgens hem een enorme vergissing, waardoor miljarden aan synergievoordelen worden vernietigd. Daarnaast kost het integreren van ABN Amro en Fortis Bank Nederland nog eens vele miljarden én duizenden banen.

Ons bank moet helemaal niet in handen komen van Fransen om gered te worden, als de Nederlanden samenwerken gaat het ook en gaat het beter.
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert