maandag, december 15, 2008

Zelfs spa merkt misstap van de regering al

ma 15/12/08 12:31 - De SP.A vindt de verkoop van Fortis een BNP Paribas een "misstap" die de regering na het arrest door het hof van beroep kan rechtzetten. De partij roept de regering op om haar "manke aanpak in het dossier niet "te verdoezelen".

Vrijdagavond bevroor het hof van beroep de verkoop van Fortis aan de Franse bankgroep BNP Paribas. De regering zal zich vanavond uitspreken hoe ze op het arrest zal reageren, maar het staat zo goed als vast dat ze zal proberen om het arrest terug te schroeven.

Maar volgens SP.A-fractieleider Peter Vanvelthoven was de uitverkoop van Fortis aan de Franse bank een foute beslissing. Hij ziet in het arrest dan ook een opportuniteit om de bankgroep uit Franse handen te houden en weer Belgisch te maken.

"De premier krijgt vandaag een gouden kans van de rechter om deze misstap recht te zetten en de belangen van de aandeelhouders, het personeel van Fortis en de Belgische belangen te verdedigen", zegt Vanvelthoven, die het de premier kwalijk neemt dat die "mordicus blijft vasthouden aan een foute beslissing".

De regering moet volgens Vanvelthoven het belang van de aandeelhouders verdedigen en de uitverkoop aan BNP Paribas verhinderen. "Elk ander Europees land doet dit, waarom België dan niet?", luidt het nog.

Hopelijk heeft onze oranje-blauwe regering het ook op tijd door en nemen ze niet de foute beslissing door vast te houden aan het liberaal-extremisme van open-vld.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert