woensdag, december 31, 2008

Open Vld wil gebruikers kwaliteit van hun coke en xtc gratis laten testen

Gebruikers van illegale partydrugs als cocaïne en xtc moeten hun "spul" straffeloos én gratis kunnen laten testen op gevaarlijke bestanddelen. Met dat controversiële voorstel wil Open Vld-senator Paul Wille de kwaliteit van drugs beter bewaken en fatale ongelukken voorkomen, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Betaald door...
Volgens het voorstel moet de belastingbetaler wel opdraaien voor de kosten of zo'n 100 euro per analyse.



"Kwaliteit is bedroevend" volgens senator
Volgens Open Vld-senator Paul Wille is het probleem dat de kwaliteit van drugs soms heel bedroevend is. "De rommel die labs in cocaïne vinden is huiveringwekkend, tot en met dodelijke stoffen als atropine. Het is niet omdat het verboden is, dat je er niet naar moet omkijken. De realiteit is dat die drugs op grote schaal circuleren. En dan vind ik dat de overheid de kwaliteit ervan moet helpen bewaken."



Paul Wille

Daarom heeft de 59-jarige senator een resolutie ingediend waarin hij de regering vraagt om het mogelijk te maken voor gebruikers van partydrugs als coke en xtc om hun spul straffeloos en op kosten van de overheid te laten testen, zoals nu al in 22 Nederlandse steden het geval is. (belga/mvl)


Misschien kunnen we ook nog gratis schietlessen geven aan bankovervallers...

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert