maandag, december 08, 2008

Moslims zouden graag zelf feestdag kiezen

zo 07/12/08 19:45 - Een koepelvereniging van enkele tientallen moslimorganisaties wil dat elke werknemer een aantal feestdagen zelf kan kiezen. Dat meldt de krant De Zondag.

Morgen vieren de moslims het Offerfeest, een islamitische feestdag. De meeste moslims willen die dag graag vrijaf, maar voor sommigen is dat moeilijk.

"We willen gewoon dat moslims hun feestdagen kunnen beleven zonder de poespas van doktersattesten, sociaal verlof of gedoogde afwezigheden", zegt Youssef Souissi, van de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims.


De meeste moslims nemen morgen gewoon een dagje vrijaf. "De meeste bedrijfsleiders beseffen het belang van het Offerfeest voor hun werknemers. Ze staan dan ook graag verlof toe. We raden moslims ten zeerste af om met een doktersbriefje af te komen, dat zou een verkeerd signaal zijn", zegt Souissi in De Zondag.

Moslims zouden dan bijvoorbeeld vrijaf nemen tijdens het Offerfeest, maar wel komen werken op Pinkstermaandag. Een andere feestdag voor moslims is het Suikerfeest, dat net na de ramadan valt.

Bericht van klauwaert aan deze moslimorganisaties:

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert