donderdag, december 18, 2008

Yves kan het niet aan

"Hij is mentaal te zwak."

Leterme kwam in de Kamer gisteren zwaar onder vuur te liggen door een brief die hij uitdeelde aan de Kamerleden. De brief was van zijn hand en gericht aan minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V).

De premier wou aantonen dat hij op geen enkele manier de rechtsgang in het Fortis-dossier heeft willen beïnvloeden. Maar uit de brief bleek wel dat er veel communicatie is geweest tussen het kabinet van Leterme en bepaalde magistraten.

Vele kranten merken op dat door zichzelf te willen witwassen, Leterme juist meer vragen heeft opgeroepen over zijn optreden in het Fortis-dossier. De premier komt hier niet ongeschonden uit, is de teneur.
"Een tweede Nixon"



Yves heeft wel de steun van de PS


De regering-Leterme kiest er alsnog voor een deel van Fortis Bank snel te verkopen aan BNP Paribas. De stuurgroep die voor de overheid onderhandelt, voerde daarover gisteren gesprekken met BNP Paribas.

Leterme heeft er blijkbaar geen problemen mee zijn kiezers te verraden, te besturen met een Vlaamse minderheid, de grondwet te overtreden, of de scheiding van machten niet meer te respecteren, maar de verkoop aan een Franse multinational moet kost wat kost doorgaan.

Wij hebben een licht vermoeden dat er iets schort aan de prioriteiten van deze man.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert