maandag, december 29, 2008

Spaanse katholieken betogen voor gezinswaarden

MADRID - Honderdduizenden mensen hebben zondagmiddag in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid een mis bijgewoond waarin de traditionele waarden van het gezin centraal werden gesteld. De mis had het karakter van een betoging tegen de socialistische regering, die het homohuwelijk heeft gelegaliseerd en scheiding vergemakkelijkt.

De dienst begon met een boodschap van paus Benedictus XVI, die de Spaanse katholieken maande het gezinsleven de centrale plaats te geven die het verdient. 'De paus staat aan uw zijde', aldus de boodschap.

Aartsbisschop Antonio Maria Rouco Varela voegde hier aan toe dat de toekomst van de mensheid afhankelijk is van 'het gezin, de christelijke familie'. Hij noemde abortus een van de ergste gesels van de moderne tijd.

De schattingen varieerden, maar de menigte op het Plaza de Colon leek honderdduizenden mensen te tellen. De mis werd opgedragen door vijf aartsbisschoppen, 22 bisschoppen en ruim driehonderd priesters. Vorig jaar namen wel een miljoen gelovigen aan een soortgelijke bijeenkomst deel.


Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert