maandag, december 29, 2008

VS: 'Hamas verantwoordelijk'

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, "veroordeelt" de aanvallen van Hamas op Israël "krachtig" en "houdt Hamas verantwoordelijk voor de schending van het staakt-het-vuren". Ze deed dat zaterdag in een communiqué.

De leider van de Hamas-regering, Ismaïl Haniyeh, verklaarde op zijn beurt dat de Israëlische aanvallen, waarbij zaterdag ruim 200 doden vielen, zijn beweging niet zullen doen plooien, zelfs indien de Gazastrook "vernietigd" zou worden.

"De Verenigde Staten veroordelen de herhaalde raket- en mortieraanvallen tegen Israël krachtig en houden Hamas verantwoordelijk voor de schending van het staakt-het-vuren en de heropleving van het geweld in Gaza", aldus Rice. "Het staakt-het-vuren moet onmiddellijk hersteld worden", vervolgt ze.

"De VS roepen alle partijen op te antwoorden op alle dringende humanitaire noden van de onschuldige bevolking van Gaza", stelt Rice.

"De VS dringen er bij Israël op aan burgerslachtoffers te vermijden door Hamas in Gaza als doelwit te nemen", zei een woordvoerder van het Witte Huis eerder

De Joodse lobby doet zijn werk.
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert