vrijdag, februari 20, 2009

Margriet Hermans wil dat (bepaalde) homo's ook bloed kunnen geven

BRUSSEL - Bij bloeddonatie moet eerder met het seksueel gedrag dan met de seksuele voorkeur rekening gehouden worden, vindt Open VLD-senatrice Margriet Hermans.

Hermans vindt het 'achterhaald en discriminerend' dat het Rode Kruis geen bloed wil van 'mannen die sinds 1977 homoseks hebben gehad'.

Omdat minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) op een schriftelijke vraag antwoordde dat ze het debat wil heropenen, zal Hermans een resolutie over het onderwerp indienen, kondigde ze donderdag aan.

De infofolder van het Rode Kruis bevestigt de uitsluiting klaar en duidelijk: 'Mannen die seks hebben met een andere man vragen we om geen bloed te geven, ongeacht of ze veilig vrijen of niet.'

Voor Margriet Hermans is de boodschap duidelijk: Homobloed is niet welkom. Het hoeft voor haar geen betoog dat hier sprake is van discriminatie. 'Ik vind dat de volksgezondheid en de wetenschap het uitgangspunt moeten zijn. Net daarom is het botweg uitsluiten van homo's als bloeddonor achterhaald en discriminerend.'

'Zou het niet correcter zijn als het Rode Kruis homo's die altijd veilig vrijen of die een monogame, vaste relatie hebben, wel zou toelaten als bloeddonor?', vraagt de liberale senatrice zich af.

Hermans voelt zich gesterkt door het antwoord van Onkelinx op haar vraag. 'Ik ben bereid om het debat te heropenen', aldus de PS-politica.

Hermans zal alvast een voorstel van resolutie indienen om de criteria voor bloeddonatie aan te passen. 'Ik pleit ervoor te onderzoeken hoe mannen die geen enkel reëel gevaar vormen voor de volksgezondheid, bijvoorbeeld omdat ze 6 maanden geen enkel seksueel contact hebben gehad en/of monogaam zijn, wél kunnen worden toegelaten.' dsl

Wij stellen Magriet hermans dan ook persoonlijk verantwoordelijk voor alle hiv-besmettingen die hier uit zullen voortkomen.
Homos zijn een grote risicogroep in het verspreiden van aids, het is dus niet nodig om de volksgezondheid in gevaar te brengen, omdat er anders "discriminatie" zou zijn.

Dat men nu zelfs al de volksgezondheid op het spel zet om toch maar niet discriminerend over te komen, bewijst de absurditeit waarmee de huidige machthebbers besturen.
Ik denk niet dat homos ook maar enig nadeel ondervinden van het niet mogen doneren van bloed.
Hiervoor bestaan trouwens strenge regels die alle risicogroepen verbied om bloed te geven, is dat dan ook discriminatie?

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert