donderdag, december 13, 2007

Lang leve de onderhandelingen

Sommige Vlamingen spreken schande dat er tot op vandaag nog geen regering gevormd is, daar is eigenlijk geen reden voor.

Het is de eerste keer dat het zo lang duurt vooraleer onze vertegenwoordigers buigen voor de Franstalige eisen, en dus hun beloften zo veel mogelijk proberen waar te maken. Over de economische toestand van ons land moeten we ons ook al geen zorgen te maken.

W. Nonneman, professor dr. economie aan de Universiteit Antwerpen wees er tijdens één van zijn hoorcolleges immers op dat door het feit dat er op dit moment geen echte volledige gemachtigde regering is, de huidige regering elke dag slechts een twaalfde mag uitgeven van wat ze vorig jaar nog mocht, toen ze nog volledig gemachtigd was.

Dit zou volgens hem ten goede komen van de begroting, zo kan de overheid minder geld uitgeven. Ondertussen worden de echt dringende zaken toch betaald door de regeringen van de gewesten. Laat de onderhandelingen dus maar rustig verder lopen, en wees fier dat onze vertegenwoordigers het been stijf houden.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert