donderdag, december 06, 2007

De Loge in axie

Na de vakbond met de petitie "Red de solidariteit" kan ook de loge niet achterblijven in het redden van wat hun dierbaar is: belgië.

Ex-VRT baas Tony Mary werkt aan een politiek platform voor een federaal, efficiënt en solidair België. Met de nadruk op België.

14 maanden nadat Tony Mary (58) aan de deur van de VRT werd gezet, laat hij weer van zich horen. Op 18 november laatstleden was hij aanwezig op de betoging pro België in Brussel. Dat bleek de katalysator om een politiek platform op te richten, waarbij de woorden federaal, efficiënt en solidair België centraal staan. Tony Mary heeft daarover contacten met onder andere Eric Domb (UWE), Paul Buysse (Bekaert), Rudy Aernoudt, Roland Duchatelet (Melexis), Patrick De Maeseneire (Barry Callebaut), Francis Verheughe (Siemens), Pierre Chevalier, Willy Winkelmans (Universiteit Antwerpen), Jean-Pierre Cardinael (ex-Fortis), Philippe D'Heyghere. Die mensen steunen de idee, dat in de komende weken en maanden concreet moet worden. Ook met de mensen van B-Plus zijn er contacten om samen te werken.

In Trends van deze week licht Tony Mary een tip van de sluier, maar hij beklemtoont dat hij geen politieke partij opricht of toetreedt tot een politieke partij. "Ik droom van een federaal, efficiënt en solidair België, dat gebruik maakt van zijn troeven en dat de verschillen tussen de regio's onderkent en erkent," aldus Mary. "Ik ga niet in een Vlaams Vlaanderen wonen op het ogenblik dat de wereld globaliseert. Een taalgebonden gebied maken, is totaal passé. Dat is 'volkseigenen' en volksfremden' en daar heeft mijn familie een heel slechte herinnering aan."


Lieven Desmet

bron: http://www.trends.be


De logemannen beschouwen belgië blijkbaar als hun heiligdom.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert