vrijdag, december 07, 2007

50 BV’s (Belgische Vlamingen?) over de mislukte formatiepoging in De Morgen van 1 december 2007


In de weekendeditie van De Morgen van 1 december werd gepolst naar de reactie van 50 BV’s (voor het overgrote deel uit de salonlinkse en belgicistische hoek natuurlijk). Enkele hysterische reacties op een rijtje. Geniet van het proza en lach mee…

“… Leterme is onbetrouwbaar. Hij is het slaafje van Bart De Wever”, Christophe Vekeman (schrijver)

“Het lijkt mij hoog tijd om Hugo Chàvez naar België te halen. Met hem kun je in ieder geval nog lachen. De mannen die nu aan de formatietafel zitten, hebben geen gevoel voor schoonheid van dit land. Het zijn barbaren. Ze hebben geen historisch besef en zijn er zich niet van bewust dat België in feite een kunstwerk is. Het is een stel demagoogjes, met een perverse megalomanie over zich”, Hugo Camps.

“Het is onvoorstelbaar dat CD&V zich zo aan de hand laat nemen door de rechts-extremisten van Bart De Wever. En dat voor een partij die enkele jaren geleden nog opriep dat het zonde zou zijn om op de VU te stemmen. Zolang de N-VA meedoet, blijft de ellende duren. En inmiddels komt de hele wereld kijken hoe vijf verkozenen – want daar gaat het om – alles blokkeren”, Kurt Van Eeghem.

“Ons land wordt gegijzeld door een minipartij die enkel uit is op de destructie van België. En ik bedank voor een enggeestig Vlaanderen. De partij die goed bestuur beloofde, is helemaal niet bezig met de mensen. Zo kan het in ieder geval niet meer. Dat Leterme maar naar Ieper in retraite gaat, minstens voor 174 dagen”, Tessa Vermeiren (directeur Weekend Knack).

“Voor de economie is dit een ramp, onverantwoord. Leterme en De Wever zijn de rotte appels, ze zijn enkel uit op vernietiging. Ze komen op voor het nest en schijten het vervolgens onder…”, Kamagurka.

“In Vlaanderen hebben we momenteel te maken met een rechtse bevolking, die zich als doel heeft gesteld de wereld kapot te consumeren. Deze formatie is daar een mooie afspiegeling van. Het is een weerzinwekkend gebeuren. Verder heb ik niets met politiek”, Luc De Vos (zanger).

“We maken ons ronduit belachelijk in Europa. Degenen die hun been stijf houden hebben niet een federaal België als doel. Zij streven persoonlijk succes na: de uitvoeering van hun separatistische agenda”, Sven Mary (advocaat en zoon van)

“… Ik kan alleen vragen om te bidden voor ons land in zijn eenheid en verscheidenheid…”, Kardinaal Godfried DanneelsGodfried Kardinaal Danneels, biddend voor het vaderland en de heiligverklaring van Boudewijn

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert