zaterdag, oktober 27, 2007

Voorpost Midland geeft een warm welkom aan Belgische prins!


24 oktober bezocht prins Lorenz van het Belgisch koningshuis Utrecht.
Deze francofiele man, sinds 1995 prins van het kunstmatig in leven gehouden Belgie, is beschermheer van een stichting ter bescherming van de kunsten van de kerk. Een bezoek van deze man in zijn functie als prins aan de Noord Nederlandse stad Utrecht konden wij van Voorpost Midland dan ook niet zomaar over onze kant laten gaan!

Het gure weer trotserend verzamelden een kern van Voorpost Midland zich in het Utrechtse in de vroege ochtend. Na een kop koffie vertrokken we richting de Catherine kerk waar de prins rond tienen arriveerde. De eregast van de dag stapte de auto uit met een grote glimlach. Die verdween snel nadat de militanten de strijdleus begonnen te scanderen die te horen is ten zuiden en ten noorden van de staatkundige grens: Belgie Barst!

Terwijk de deuren van de kerk aan de binnenkant gebarricadeerd werden trokken we ons terug het centrum van Utrecht in. Ondanks een klopjacht door de politie konden we heelhuids weg komen dankzij de tips van aspirant agent Koedam. Waarvoor onze dank!

Laat dit een waarschuwing zijn aan het Belgisch koningshuis: In Vlaanderen zijn jullie niet gewenst en welkom, en dat geldt ook voor de Noordelijke Nederlanden!

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert