zaterdag, juni 07, 2008

Leterme verliest aan populariteit

za 07/06/08 13:58 - Een jaar na zijn verkiezingsoverwinning krijgt de populariteit van premier Yves Leterme (CD&V) een flinke deuk. 38,5 procent van de Vlamingen vindt hem nog geschikt om het land te leiden. Dat blijkt uit een peiling van Het Laatste Nieuws.

Zelfs de eigen achterban begint alsmaar meer te twijfelen aan de capaciteiten van zijn kopman: een op de drie CD&V/N-VA-kiezers heeft geen vertrouwen meer in Leterme.

Voor bijna zes op de tien Vlamingen is Guy Verhofstadt (Open VLD) de meest geschikte premier.

Het communautaire gekrakeel van het voorbije jaar heeft diepe wonden geslagen. Voor de allereerste keer wil een meerderheid van de Vlamingen dat België barst.

Als er op 15 juli geen communautair akkoord uit de bus komt, wil 58 procent nog deze herfst weer naar de stembus. In dat geval zou CD&V/N-VA lichtjes verliezen, al blijft het kartel de grootste formatie in Vlaanderen.

Ook Vlaams Belang lijkt de neergang niet te kunnen stoppen. Voor Lijst Dedecker komt de kaap van 10 procent stilaan in zicht. Ook Open VLD en SP.A zouden er licht op vooruitgaan.


Dit stond de lezen op de site van de redactie. Dat een meerderheid van de Vlamingen voor de splitising van Belgie is, lijkt maar een detail tegenover de dalende populariteit van onze premier.


Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert