maandag, juni 09, 2008

Eric Van Rompuy: 'Belgische staat ligt op sterven'

Il n’a plus de projet collectif. Octopus zal daar niets meer aan kunnen veranderen. Er ligt een Staat op sterven...' Dat stelt Eric Van Rompuy (CD&V) op zijn site. Het land rijdt volgens hem momenteel 'op een cuistax zonder ketting.' 'Waarom dit niet openlijk toegeven en de illusie creëren dat het op 15 of 21 juli nog allemaal in orde komt', schrijft Van Rompuy. Hij verwijst hierbij naar de sterk Vlaamsvijandige toon in Franstalige media en politici.

Ook kamerlid Michel Doomst (CD&V) heeft het op zijn site over de toekomst van België. Hij pleit ervoor om 'zo snel mogelijk werk te maken van een nieuw institutioneel kader dat optimaal functioneert voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië en bijgevolg ook voor België'.

Doomst geeft een eindeloze opsomming van items waarover Vlamingen en Franstaligen het oneens zijn. 'Het huidige model loopt op haar einde, het begint een steeds zwaardere last te worden op onze democratische ingesteldheid. De complexheid, ondermijning van het socio-economisch potentieel, de inefficiëntie, tijdsverlies aan onnodige en eindeloze discussies eisen hun tol'.
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert