woensdag, april 23, 2008

De Staatssecretaris voor armoedebestrijding bestreed vooral zijn eigen armoede

 

Een nieuwsbericht deze middag heeft mij oprecht ontroerd, mijnheer Laloux, u weet wel de omstreden staatssecretaris voor armoedebestrijding heeft zelf ontslag genomen omdat, dixit Laloux, hij trouw is gebleven aan zijn nobele principes ... Het is hem teveel geworden, die lafhartige aanvallen op zijn persoon. Hij de nobele Robin hood die de armoede wou bestrijden, heeft och arme geen eerlijke kans gekregen, ja dat zal wel.

De fratsen van Laloux begonnen al vrij vlug na de start van Leterme I, toen hij vanuit zijn met airco en leder bekleedde dienstwagen van minstens 50.000 euro verklaarde dat hij geen bureau had en dat hij dan maar vanuit zijn auto werkte maar dat het toch onhandig was om daarin mensen te ontvangen. Over humor kan men van smaak verschillen maar wanneer dan blijkt dat er in het kabinet van een van de Franstalige ministers wel degelijk een bureau voor hem ter beschikking was gesteld dan wordt het wel heel wrang voor de arme mensen in deze samenleving. Ok zand hierover dacht de goedmenende Vlaming, geef hem toch een kans iedereen kan zich vergissen maar het werd alleen maar erger.

Opeens bleek dat Laloux (de wolvin?) ook een beetje kan sjoemelen ha ja hij is dan ook een PS'er en moet een reputatie hoog houden. In een vorig leven was hij ergens in een zuidelijk stadje nog schepen van sport geweest en daar reed hij ijverig rond met brandstof van de gemeenschap want meneertje had een tankkaart die hij veel gebruikte, zo veel dat hij de limiet van 2000 liter per jaar, ieder jaar ruim overschreed. Maar geen nood ook hiervoor had hij een uitleg. Hij moest natuurlijk met zijn privévoertuig voor het belang van 't algemeen met jonge voetballertjes rondhossen, mooi toch zo een opofferingsgeest. Maar ook hier vertelde Laloux niet de hele waarheid. Laloux had namelijk twee dienstwagens ter beschikking die hij notabene zelf had besteld. In ieder geval is er tegen dit heerschap een gerechtelijk onderzoek gestart.... toch bleef Leterme hem toen nog verdedigen, schrik Ives van je Waalse vriendjes?

Maar de druk werd te groot, zo groot dat de plaatsvervangende schaamte binnen de PS Laloux heeft gedwongen ontslag te nemen wegens dixit de tweede man van de PS: "onbekwaam"

En zo zie je maar, eentje is er politiek heengegaan nog velen zullen volgen. Vandaag beste Klauwaertvrienden was er dan toch nog eens goed nieuws nietwaar.

O ja, de laatste woorden van Laloux als staatssecretaris waren ik wil werken, werken, werken. Misschien is het dat wat hij nog nooit heeft geleerd want in zijn korte carrière heeft hij welgeteld 5 vijf .... A4tjes geproduceerd. Arme mijnheer Laloux, je bent nog jong, het gaat je verder goed in sjoemelland.

Jan zonder Land

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert