zaterdag, april 05, 2008

Censuur op politiek Forum seniorennet.be


Samen met enkele Klauwaert lezers en schrijvers hebben we vandaag een account gemaakt op de site seniorennet.be. Om de bezoekers van die site, meestal 50-plussers, kennis te laten maken met Klauwaert. We berichtten dus dat Klauwaert een Vlaams-nationalistisch tijdschrift is en dat iedereen mag meewerken aan het tijdschrift,... We hadden er zelfs een poll opgestart om te peilen of we naar hun mening 'goed bezig zijn'. We kregen enkele positieve reacties waaronder één van een persoon die ons tegelijk waarschuwde voor de wat hij noemde 'echte Belgen' op het forum bij het onderdeel politiek. Wij als trouwe Vlamingen konden het dan natuurlijk niet laten enkele traditionele leuzes te plaatsen op het forum.


Maar plots was ons bericht met de positieve reacties daarbij verwijderd, zonder enige verwittiging. We hebben later nog gepoogd te vragen waarom dat bericht verwijderd was, we kregen bevestigende antwoorden van mensen die ons onbegrip konden begrijpen. Plots weer hetzelfde ook dat bericht verwijderd... Daarna hebben we nog wat neutrale berichten willen plaatsen, ook die telkens binnen de minuut verdwenen. Kortom die seniorennet site censureert dat het niet meer netjes is en wij, een beetje geschrokken van deze 'belgicistische dictatuur' die daar heerst, wilden dit u toch meedelen.


Als leden van het bewuste forum dit lezen, kunnen zij daar misschien trachten een poll ofzo te houden voor meer vrijemeningsuiting op het forum. Wij kunnen dat alvast niet meer.

Bijgevoegd een afbeelding die weergeeft wat er op je scherm verschijnt als je een bericht van Klauwaert op het forum wilt openen. Je kunt op de afbeelding klikken om het duidelijker te zien. Als iemand suggesties heeft om bijvoorbeeld samen met ons een actie te ondernemen tegen het forum laat het ons onmiddellijk weten!
 
Dit is wat een medestander ons liet weten:
 

Hallo Klauwaert,
Het gebeurt wel meer, hoor. Het kan ook zijn dat er iemand klacht heeft ingediend.
Het werd juist interessant, jammer!
Laat in ieder geval de moed niet zakken en probeer het misschien op een andere manier.
MvG,
aiR.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert