dinsdag, maart 11, 2008

Ruzie binnen Belgische Unie - Union Belge

De unitaire kleine partij Belgische Unie - Union Belge (BUB) wordt geplaagd door interne ruzies. De stichter wordt verdacht van het stelen van de kas van de partij en hij zou de BUB-website hebben gehackt en zichzelf hebben bekroond tot voorzitter.

Stichter Hans Van de Cauter was een van de mensen die de BUB in 2002 oprichtte. Hij was ook de eerste voorzitter van de partij.
In juli vorig jaar koos de BUB een nieuwe voorzitter en Van de Cauter moest plaats ruimen voor François Wolters. "Die heeft later ontslag genomen wegens niet werkbaar", zegt ondervoorzitter Cottenjé.
Van de Cauter zou zichzelf vorige maand tot voorzitter hebben uitgeroepen en dat op de website hebben geplaatst. "Maar de raad van bestuur van de BUB erkent hem niet als voorzitter", zegt Cottenjé.
Volgens Cottenjé heeft stichter Van de Cauter ook het volledige saldo van de rekening van de BUB op zijn persoonlijke rekening overgeschreven, zonder dekking van de raad van bestuur.
De BUB is daarover een gerechtelijke procedure gestart. Ook de statutaire commissie van de BUB start een procedure op tegen Van de Cauter.

 

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert