vrijdag, maart 28, 2008

Extreem-linkse lastercampagne

 

Zeer recent liet extreem-links weer van zich horen. In het Gentse straatbeeld zijn momenteel namelijk affiches op te merken van een vereniging die zich Anti-Fascistische Aktie noemt. Op deze affiches staan zeer duidelijk de naam en afbeelding van de Gentse NSV!-praeses Arno D’hooge en commissaris Joos. Daarnaast worden deze affiches nog eens doorspekt met valse beschuldigingen over het verspreiden van leugens, mediamanipulatie en leiderschap van een fascistische organisatie. Het is voor ons meer dan duidelijk dat onze linkse tegenstanders met een hoop frustraties zitten.

Dat er bij de NSV!-betoging geen enkele NSV!’er of betoger is opgepakt, maar bij de tegenbetoging er meer dan 200 zijn opgepakt, is misschien een reden dat links zich nu in een hoek gedrongen voelt. Daarnaast kan het feit dat de anti- NSV!-betogingen elk jaar minder volk aantrekken en dat deze manifestatie elk jaar meer en meer een verzamelmoment wordt van allerlei extreem- links tuig, zeker bijdragen tot deze gefrustreerde haatgevoelens. Zo was er bijvoorbeeld de anti- NSV!-betoging te Leuven die twee jaar geleden plaatsvond. Daarbij raakte een agent in een comateuze toestand nadat hij getroffen werd door stenen die door extreem- linkse relschoppers naar de NSV!-betogers en politieagenten werden gegooid.

Feit is dat extreem- links nu met een zoveelste haatcampagne is begonnen tegen de NSV!. Leugens en persoonlijke aanvallen worden daarbij zeker niet achterwege gelaten. En net zoals het de zoveelste haatcampagne is, is het ook het zoveelste bewijs dat extreem- links het niet kan halen op inhoud. Liever sluiten zij zich op in een strak en rigide denken waar geen plaats voor kritiek is en waarbij de wereld volgens een zwart/wit denken wordt opgedeeld.

De NSV! zal gepaste actie ondernemen tegen dit soort haatcampagnes en zal dan ook niet stoppen met zijn pogingen om in het Politiek Filosofisch Konvent van de Universiteit Gent te raken. Als extreem- links werkelijk de democratische spelregels wil respecteren en verdedigen, zoals ze beweren, zullen ze dit soort haatcampagnes dan ook duidelijk veroordelen en de NSV! toelaten in het PFK. Al maken wij ons daar natuurlijk al lang geen illusies meer over. We weten immers allemaal welke opvattingen bepaalde PFK- verenigingen hebben t.a.v. democratie en vrije meningsuiting. Maar ongeacht het resultaat van onze toetredingsaanvraag en ongeacht de huidige en toekomstige lastercampagnes zal de NSV! verder gaan met haar strijd voor een onafhankelijk Vlaanderen. Wij laten onze agenda niet bepalen door andere verenigingen, laat staan dat wij op welke manier dan ook afbreuk zouden doen aan onze beginselen.

www.nsv.be

 

arno_dhooge

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert