donderdag, maart 27, 2008

Anti-koranfilm

Anti-Koranfilm Wilders staat online
De Nederlandse politicus Geert Wilders heeft donderdagavond zijn anti-Koranfilm Fitna op het internet gezet. Dat heeft de PVV-leider laten weten aan persbureau ANP.
(belga) -De film is te zien via de website liveleak.com De film toont zeer schokkende beelden van slachtoffers van terroristische aanslagen, gelardeerd met verzen uit de Koran.
Aan bod komt onder anderen cineast Theo van Gogh, die luchtig spreekt over een mogelijke aanslag op zijn leven. Vervolgens verschijnen beelden van Mohammed B. en krantenkoppen over de moord op Van Gogh in 2004. Tussendoor zijn ook opruiende imams te zien.De Nederlandse regering is de film momenteel aan het bekijken.Wilders had vooraf gewaarschuwd dat er aan het einde van de 17 minuten durende film 'iets zou gebeuren'. Fitna eindigt met een tekst in beeld waarin hij moslims oproept de 'haatdragende verzen' uit de Koran te scheuren. De politicus bepleit vervolgens een stop van de "islamisering" en het verdedigen van de Nederlandse vrijheden.Het laatste beeld is een leeg boek met op de linkerpagina de Deense spotprent van de profeet Mohammed, waarin zijn tulband tevens een bom is. Na enkele seconden aftellen wordt een ontploffing gesuggereerd.Wilders noemt de door hem uitgebrachte film Fitna donderdag een 'nette film'. Hij kan zich voorstellen dat moslims er niet blij mee zijn, maar hij benadrukt dat hij zich aan de feiten heeft gehouden. De film is volgens hem ook 'duizend kilometer binnen de kaders van de wet'.Hij hoopt dat er geen rellen uitbreken. 'Mijn film is niet bedoeld om rotzooi uit te lokken.' Maar volgens hem kan de maker van de film nooit verantwoordelijk worden gehouden voor rellen of boycots.Volgens Wilders zijn de beelden vooral bedoeld 'om duidelijk te maken wat de gevaren van de Koran en de islam inhouden'. 'Minder islam is een keuze voor vrijheid.' Hij hoopt dat de film leidt tot een discussie over de nadelen van de islam in Nederland en in het buitenland. Hij nodigt moslims expliciet uit daaraan mee te doen.
Bron : De Tijd
Bekijk Fitna op Klauwaert.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert