zaterdag, maart 01, 2008

Holocaust

Israël waarschuwt Palestijnen voor 'shoah'

Volgens de Israëlische minister van Defensie Matan Vilnai heeft Israël geen andere keuze meer dan Gaza binnen te vallen, als de Palestijnse raketaanvallen niet ophouden. Hij waarschuwde dat de Palestijnen zichzelf een 'shoah' aandoen.
Vilnai zei dat in een interview met de Israëlische militaire radio, aldus de BBC. Israëli's gebruiken de term 'shoah' maar zelden buiten de context van de Tweede Wereldoorlog. De meerderheid van hen wil niet dat het andere gebeurtenissen beschrijft dan de genocide van de Joden. De woordvoerder van Vilnai liet dan ook snel weten dat hij met 'shoah' niet 'holocaust' bedoelde, zoals door een vertaalfout aanvankelijk werd geïnsinueerd, maar wel 'catastrofe', de feitelijke betekenis van het Hebreeuwse woord.
Hevige strijdDe bedreigingen komen er na twee dagen van oplaaiend geweld tussen Hamas-militanten en het Israëlische leger op de Gazastrook, waarbij minstens 32 Palestijnen en een Israëli omkwamen. Israël activeerde ook al een raketwaarschuwingssysteem om de stad Ashkelon, donderdag getroffen door raketten vanuit Gaza, tegen Palestijnse aanvallen te beschermen. Tot nu toe lag vooral Sderot onder vuur."Dit is triest en moeilijk, maar we hebben geen andere keuze", aldus Vilnai over de grootschalige militaire operaties boven Gaza. Voorlopig heeft Israël geen grondoffensief ingezet, omdat het leger wil wachten op beter weer. Maar de militaire voorbereidingen zijn wel getroffen en het leger heeft te kennen gegeven, enkel nog te wachten op een order.
Hopelijk wordt het nu voor iedereen die nog twijfelde duidelijk dat de joden vandaag niet langer enkel het slachtoffer zijn. Ze dreigen nu zelfs met een shoah, kan geïnterpreteerd worden als een holocaust tegen de Palestijnen. Later heeft de minister natuurlijk gas terug genomen. Zou er één jood zijn die shoah niet linkt aan de holocaust? Dit was duidelijk een provocatie naar de Palestijnen. Ze kunnen al verwachten wat er zal gebeuren buiten het oog van de westerse camera's. Het zou niet de eerste keer zijn trouwens dat Israël dergelijke oorloogsmidaden begaat.
Gedenk Sabra en Chatila. Een israëlische commissie heeft wel de betrokkenheid van Israël niet bewezen geacht. Maar de man die een groot aandeel had in die zaak, Elie Hobeika werd vermoord door een autobom in Beiroet. Dit was 2 dagen na een ontmoeting met Vincent Van Quickenborne nadat hij wilde getuigen tegen Sharon in de genocidewet die toen tegen die laatste liep. Trek zelf uw conclusies.
Om terug te komen op die shoah. De Israël lijkt altijd aanvallen te rechtvaardigen omdat de Palestijnen aanslagen plegen op Israëlische doelwitten. Wat weinigen weten is dat de meeste van deze aanslagen wettig zijn volgens het internationale recht. Voor meer informatie daarover lees artikel Dries van Agt op de Klauwaert site. Israël heeft dus geen enkele geldige reden om zo'n afschuwelijk dreigement te uiten. Dit is duidelijk de taal van een wanhopige bezetter die lijdt onder de terechte vrijheidsstrijd van een onderdrukt volk. Hopelijk zal Israël in de toekomst inzien dat er maar één oplossing is tegen het geweld. Dit is de Palestijnen hun land teruggeven, en nee niet door een shoah.
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert