zondag, mei 31, 2009

60 miljoen nieuwe immigranten!

Deze week werd in het Europees Parlement het verslag-Busuttil goedgekeurd over een gemeenschappelijk Europees immigratiebeleid. Daarin wordt gepleit voor de komst van 60 (zestig) miljoen vreemdelingen tegen het jaar 2050.


In het verslag Busuttil, genoemd naar het Maltese EP-parlementslid Simon Busuttil, wordt de idee van de Europese Commissie overgenomen dat Europa rond 2050 nood heeft aan 60 miljoen immigranten. Meest opvallend daarbij is het standpunt over de zogenaamde 'blue card'. Die blue-card is een verblijfsvergunning die in principe toegestaan wordt aan hooggeschoolde immigranten die in Europa een nuttige bijdrage tot de Europese economie zouden kunnen leveren.

Nu roept het parlement op om deze blauwe kaart niet te beperken tot hoogopgeleiden maar om deze uit te breiden tot "overige arbeidscategorieën, zodat niet-reguliere immigratie en uitbuiting van immigranten zonder documenten efficiënt kunnen bestreden worden." In het verslag wordt ook gepleit voor strenge grenscontroles en een terugkeerbeleid voor illegalen maar vooral het Vlaams Belang lijkt hier weinig geloof aan te hechten. Volgens het Vlaams Belang wordt geen rekening gehouden met het feit dat er meer dan 20 miljoen werklozen zijn in de EU. "Ook de enorme maatschappelijke problemen die de massa-immigratie met zich meebrengt, is voor een meerderheid in het Europees Parlement van geen tel", aldus het Belang

Het verslag werd gestemd, met 485 stemmen voor en slechts 110 stemmen tegen. Bij de pro-stemmers àlle aanwezige Vlaamse parlementsleden: CD&V'ers Belet, Dehaene en Thyssen; VLD'er Sterckx (Neyts en Van Hecke waren er niet); sp.a'ers Van Lancker, El Kadraoui en De Vits; en N-VA'ster Brepoels. Het Vlaams Belang stemde als enige tegen. (DD)
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert