donderdag, mei 28, 2009

PERSBERICHT: Ann Brusseel (Open VLD): "zo blond als Marie-Rose Morel (toen ze nog haar had)"‏

Facebook is vandaag voor de mensen, en dus ook politici, wat de agora voor de Atheners was in 5de eeuw voor christus: een ontmoetingsplaats, waar ook over alles en nog wat gediscussieerd werd. Een vriendschapsverzoek van Brussels parlementslid Erland Pison (Vlaams Belang) is bij Open VLD-kandidate Ann Brusseel blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten.

Diezelfde Ann Brusseel, schrijft nochtans volgende lezersbrief in De Morgen, 20 april 2009:"Het verwijt dat politici facebook misbruiken om er hun boodschap zoveel mogelijk te verspreiden onder de kiezers, is me iets te zuur en populistisch... Bekijk het eens van de positieve kant: het bespaart hopen drukwerk, dus milieuvriendelijk, en het stelt de kandidaten in staat de vragen, zorgen en standpunten van de kiezers beter te kennen. Daar is iedereen bij gebaat."

Ze verwijt in haar antwoord op het vriendschapsverzoek ook dat Erland Pison een "gestoord Übermensch" is en heeft het over "de bekrompen Vlaamse kiezer". Ook Marie-Rose Morel die een moedige strijd tegen kanker voert, krijgt een giftige sneer te verwerken."Maar hoe draaien die nette VBers het, die een mooie affiche gemaakt hebben met een schattige golden retriever, zo blond als Marie-Rose Morel (toen ze nog haar had)?"

Belangrijker nog dan haar scheldtirades stel ik vast dat mevrouw Brusseel Vlaams Belang tot de inzet van deze verkiezingen maakt. Op haar facebook-weblog geeft ze haar eerste prioriteit bij de komende verkiezingen "het Vlaams Belang een kopje kleiner maken".

Mijn eerste prioriteit alvast bij de belangen van de Brusselaars en de problemen waarmee zij geconfronteerd worden. Ik daag mevrouw Brusseel publiekelijk uit tot een debat. Democratie leeft door debat. Het zou mij verwonderen indien mevrouw Brusseel als liberaal politica deze uitnodiging niet durft te aanvaarden.

Voor de integrale versie van de tirade, klik op www.erlandpison.be.
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert