donderdag, mei 14, 2009

Zondag 17 mei

Op zondag 17 mei vinden twee manifestaties plaats. Eén voor Vlaanderen, één voor België. Die tweede, het Belgavox-concert onder het Atomium, kan rekenen op grote sponsorsteun van bepaalde bedrijven met een tricolor tintje (goed voor een lintje?), maar vooral van overheidsinstellingen als de Nationale Loterij, Belgacom en de NMBS. Belgavox geniet ook van ruime persaandacht - ook en vooral van de publieke omroep - en de medewerking van de verenigde club van regime-trouwe amusementslui.

Tussendoor drukt Knack (voor zover u het niet wist ook een mediapartner van Belgavox) een interview af met VVB-voorzitter Eric Defoort, om in de inleidende paragraaf zeer onjournalistiek en tendentieus uit te halen naar onze vereniging, daarbij halve waarheden en insinuaties hanterend als argumenten. Daarenboven deelt de journaliste in kwestie ondanks onze vraag tot correctie (tot tweemaal toe) een verkeerde dag mee aan haar lezers.

Zoveel is duidelijk: enkele weken voor de verkiezingen schakelt het belgicisme over naar de hoogste versnelling.

De conventie IK KIES VOOR VLAANDEREN van de Vlaamse Volksbeweging dreigt het beeld van het eensgezinde tricolore hoera-patriottisme echter te verstoren. Weliswaar zonder grote sponsors, met minimale persaandacht en laag BV-gehalte.

Zondag kiezen de aanwezigen op de Conventie uiteraard voor Vlaanderen. Maar ze laten zich meteen kennen als vrije burgers die duidelijk stelling nemen tegen het met belastinggeld gestuurde regimedenken. Zoals politiek secretaris Peter De Roover schreef in een opiniestuk voor De Standaard op woensdag 13 mei 2009: “Op niveau zingen, atletiek bedrijven of kantklossen, laat ik graag aan anderen over. Denken doe ik liever zelf.”

Wie het denken liever niet overlaat aan tricolore BV’s komt zondag naar Hangar 29 in Antwerpen.

KIES VOOR VLAANDEREN

Steven Vergauwen

Directeur VVB vzw
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert