zondag, april 12, 2009

Brute moord op Nederlands echtpaar in Zuid-Afrika

Een Nederlands echtpaar is gedood op hun boerderij net buiten de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria. De politie sprak van een "zeer brute aanval". De daders maakten slechts twee mobiele telefoons buit, meldden Zuid-Afrikaanse media zaterdag.

De daders doodden Johannes van de Bosch (63) en Jacobi (60) in Boschkop in de vroege uurtjes van Goede Vrijdag. De politie neemt aan dat de daders Van de Bosch overmeesterden toen hij de stallen inliep. Ze sloegen hem meermalen op het hoofd. Volgens de politie waren de klappen zo hard, dat de linkerzijde van de schedel van de boer was verbrijzeld.

De daders namen vervolgens de huissleutels van de boer en openden hiermee de keukendeur. Daar verstopten zij zich onder de trap. Toen de boerin naar beneden kwam, staken ze haar zeven keer in de rug en zij. De boer en boerin overleden ter plekke aan hun verwondingen. De zoon van het echtpaar, Wim, vond zijn ouders diezelfde ochtend.

Het motief van de daders is onbekend. De overvallers namen alleen twee mobiele telefoons mee die op tafel lagen. Ze lieten een aanzienlijke hoeveelheid geld, wapens en onder meer dure juwelen liggen.

Een politiewoordvoerder sprak van een extreem wrede aanval. 'De plaats van het misdrijf is zeer bloederig. Er is veel geweld gebruikt.' Een inspecteur beaamde dit. 'Wat hier is gebeurd is afschuwelijk. Niemand verdient zo te sterven.' De politie zoekt nog naar de daders.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat het paar, dat al jaren in Zuid-Afrika woont, de Nederlandse nationaliteit heeft. De ambassade staat in contact met de zoon en heeft hulp aangeboden.

In Zuid-Afrika worden regelmatig blanken vermoord in die mate dat je van een echte genocide kunt spreken. Deze genocide is een rechtstreeks gevolg van de ideologie die het ANC heeft verspreid.
Raar genoeg is deze keer "het motief onbekend".
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert