zaterdag, november 17, 2007

Huisvrouwenpolitiek


15 november 2006, één jaar geleden. Margaretha Guidone, een huisvrouw uit Kapellen spreekt de wereld toe op de klimaatconferentie in Nairobi, Kenia.

Het begon allemaal toen deze huisvrouw zich engageerde om de wereld te redden, iedereen moest de film van klimaatgoeroe en topvervuiler Al Gore zien. Ze mailde en belde naar wetenschappers, politici en bedrijven om de klimaatfilm te bekijken. Ze werd opgepikt door Bruno Tobback en ze werd dus ook lid van sp.a, nadat ze een jaar lid was geweest van Groen! Bij Groen! had ze uiteraard minder kans op een postje… Ze werd niet verkozen en haalde weinig voorkeurstemmen, de gelanceerde huisvrouw stortte neer en sindsdien is het heel stil rond haar… en terecht.

Nu is er een nieuwe huisvrouw opgestaan, met een iets bescheidener, maar daarom niet minder nobele missie: belgië redden. Marie-Claire Houard is haar naam, ambtenaar uit Luik.


Zij begon de inmiddels bekende petitie voor het redden van de solidariteit, wat dat ook zou mogen betekenen. Het verhaal van deze brave huismoeder begon tijdens het nepjournaal van de RTBF. Ze begon dan maar een petitie. Haar droom is om elk gezin in dit apenland aan te schrijven en aan te sporen om haar petitie te ondertekenen. Daar is geld voor nodig. Ondertussen was er al een affichecampagne, in ware militaristische stijl. Ze heeft al 250.000 Euro verzameld, waarvan 170.000 Euro naar de affichecampagne is gegaan… Waar dit geld vandaan kwam is een raadsel. Komen de duistere krachten die dit land beschermen voor hun eigen welzijn naar boven? De huisvrouw verzamelde ondertussen al wat stemmen, zie grafiek hieronder van maandag 12 november. Ze krijgt de hulp van de vakbonden en van organisaties die zichzelf links en communistisch noemen, zoals Comac, maar het duidelijk niet zijn, want die zouden moeten streven naar de internationale revolutie en niet naar het in stand houden van de belgische staat, die een dienaar is van de adel, het liberaal-kapitalisme en het staatsnationalisme. Wat zou nonkel Ché hier van zeggen?

Chengetheworld, maar hou belgië in stand.
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert