zaterdag, november 17, 2007

'Franstaligen trekken weg uit faciliteitengemeenten'BRUSSEL - Franstalige eigenaars van woonhuizen of appartementen in de faciliteitengemeenten overwegen hun vastgoed te verkopen sinds de communautaire problemen hun dagelijkse leven bemoeilijken. Anderzijds aarzelen kandidaat-kopers of -huurders sterk om zich in deze gemeenten te vestigen. Dat schrijft La Dernière Heure zaterdag.
Deze tendens slaat op de zes faciliteitengemeenten in de Brusselse rand, en vooral Sint-Genesius-Rode, Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem, aldus de Franstalige krant die vastgoedagentschappen in deze gemeentes bevroeg.

'Het zijn niet enkel de Franstaligen die angst hebben om te komen wonen in een gemeente met faciliteiten. Alle buitenlanders zijn betrokken door de taalproblemen die hier bestaan', aldus een bediende van een vastgoedkantoor in Kraainem.

Volgens de vastgoedmakelaars veroorzaakt de politieke crisis die België sinds vijf maanden doormaakt tot een prijsdaling van vastgoed in de faciliteitengemeenten.

bron: DS OnlineAlles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert