zondag, maart 08, 2009

'Reynders verspilt miljoenen op Financiën'

De inspectie van Financiën is vernietigend voor de hervormingsplannen van minister van Financiën Didier Reynders. "Geldverspilling", zegt ze over 4 miljoen extra voor een project dat in totaal 80 miljoen euro kost. Dat schrijven de Corelio-kranten zaterdag.

(belga) - Sinds zijn aantreden werkt Reynders (MR) aan een allesomvattende hervorming, Coperfin, van zijn departement. Het personeel wordt herschikt in professionelere diensten en krijgt moderne computers. Dat ICT-luik van Coperfin heet Opera.

Van 2005 tot nu werd al dik 19 miljoen euro besteed aan Opera, zonder veel zichtbare resultaten. Reynders riep dit jaar uit tot een kanteljaar en vraagt nogmaals ruim 4 miljoen euro om de complete Coperfin-operatie ter waarde van zo'n 80 miljoen euro op kruissnelheid te duwen.

Maar de Inspectie van Financiën verzet zich tegen die nieuwe investering, zo blijkt uit een verslag. 'Rekening houdend met de toestand in België in plaats van in Utopia, is het de plicht van Financiën om op te merken dat, indien er organisatorisch en reglementair geen engagementen worden aangegaan, de heden voorgestelde kostprijs van meer dan 4 miljoen euro niet enkel een grote kostenpost zal vormen, maar tevens grotendeels een grote verliespost zal zijn', luidt het.

De inspecteur eist 'meetbare, realistische, afgesproken en tijdsgebonden afspraken' over Coperfin - iets waar Reynders zich volgens de krant niet aan waagt. Als die afspraken er niet komen, dan zal de inspecteur een 'ongunstig advies wegens geldverspilling' verstrekken.
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert