zaterdag, maart 28, 2009

anti-blank racisme

Blanken met blauwe ogen veroorzaakten crisis"
"Witte mensen met blauwe ogen hebben de crisis veroorzaakt." Dat zei de Braziliaanse president Luiz Lula da Silva na een gesprek met de Britse premier Gordon Brown. De twee probeerden een consensus te vinden om de wereldwijde crisis het hoofd te bieden.

Gefronste wenkbrauwen
De Braziliaanse journalisten zijn het al gewoon dat hun president uitvoerige en flamboyant verwoorde antwoorden geeft, maar voor Brown en de Westerse journalisten was het slikken. "Brown zag er redelijk ongemakkelijk uit terwijl hij stond te luisteren naar de president. Hier en daar werden wenkbrauwen gefronst", aldus Sky News' journalist Joey Jones.

Gefrustreerde Brazilianen
De Britse regering probeert het incident af te doen als 'woorden die niet voor het grote publiek bestemd waren', maar volgens Jones is er meer aan de hand. "De Brazilianen zijn erg gefrustreerd en boos op deze voor hen zeer onrechtvaardige situatie. De crisis begon door de bankensector is rijke landen als de VS en de UK, en toch raakt het hen ook."

"Zuid-Amerika is belangrijk"
Premier Brown schijnt dat opgepikt te hebben. Na de meeting verklaarde hij aan journalisten dat hij er alles aan zal doen de G20 te overtuigen om 75 miljoen euro te investeren om te voorkomen dat de wereldhandel compleet ontspoort. "Ik geloof dat de steun van de Zuid-Amerikaanse landen hiervoor onontbeerlijk is," luidde het nog. (edp)

CGKR vindt dit echter niet racistisch. Jozef de Witte heeft immers ook blauwe ogen en hij zegt zich niet aangevallen te voelen, dus het is geen racisme...
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert