zaterdag, november 15, 2008

Sinterklaas

De intrede in Antwerpen


Voor de zesde keer op rij zorgt Ketnet voor een feestelijke ontvangst bij de intrede van Sinterklaas. Als alles goed gaat, meert de stoomboot van Sinterklaas rond 13.45 uur aan de Scheldekaai aan. De Ketnetband (met Grietje en Tom Olaerts) zal bij het Zuiderterras de kinderen al helemaal in de stemming gebracht hebben. Burgemeester Patrick Janssens zal Sinterklaas plechtig ontvangen. De Sint, Zwarte Piet, huishoudster Conchita, Ramon, kapitein Verschepen en matroos Mathilde en het paard Slechtweervandaag sluiten aan bij de vrolijke optocht met oa. jumpers, Les Piafs, rope skippers, de snoepwagen, de fanfakids en acrobatische Pieten van Circus in beweging. Ook Kaatje en Kamiel zijn erbij. Iets voor drie uur komt de stoet op het stadhuis aan. Daar zal Sinterklaas de kinderen vanaf het balkon toespreken.

De grote opkomst voor de komst van de Sint in Antwerpen stond in schril contrast met enkelingen op het tedeum ter ere van het 15 jaar koningschap van Albert.
Hoewel de Sint duidelijk veel populairder is dan de koning, wordt hier slechts een fractie van het geld voor uitgetrokken. Misschien moet er dan ook gedacht worden aan een herlocatie van het belastingsgeld voor dergelijke ceremonies.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert