zaterdag, november 29, 2008

Dodelijke beet van eigen creatuur

 

We kennen hem allemaal Bertje den bleiter beroepspoliticus en oprichter van verschillende “politieke projecten” maar nu lijkt zijn maskerade tot een droevig? einde te komen. Een korte terugblik in de recente geschiedenis leert ons iets merkwaardig over deze zielige figuur. Zijn enigste bekommernis was zijn persoonlijke carrière en desnoods moest daarvoor een ganse partij naar zijn pijpen dansen.

Eerst heeft hij tweedracht gezaaid in de toenmalige Volksunie en daarna heeft hij deze partij vakkundig gesloopt waarbij hij een uiterst linkse denkgroep ID21 oprichtte die zijn zogenaamd links project wou verruimen. De gevolgen zijn bekend. Bertje heeft hierdoor het Vlaams Nationaal gedachtegoed zware schade toegebracht.

Uit ID21 kwam dan het fantoompartijtje SPIRIT voort dat geen enkele kans had om de kiesdrempel van 5% te halen. Maar handige Bert ontmaskerde zichzelf door een kartel met de rode broeders van Spa aan te gaan. En ja hoor Bertje werd opnieuw minister van cultuur en sport in de Vlaamse regering, postje verzekerd. In deze functie heeft hij een niet onaardig palmares van verkwisting opgebouwd. Denk maar aan de steun van 60.000 Euro aan de “Vlaamse” zangeres Kate Rian om haar typisch “Vlaams” Liedje te promoten, “Je t adore” ha ha , weggesmeten geld dus, of de ondersteuning van het SMAK, denk maar aan de met ham bekleedde zuilen, of nog de aankoop van “de mosselpot” … Zijn snoepreisje naar het Peking van de Olympische spelen past ook in dit rijtje…

Maar Bertje was op zoek naar nieuwe BV’s. En ene Betina Geysen werd binnengehaald als voorzitter en “straffe madam” -dixit Bertje. En ja hoor SPIRIT werd VL. Pro…wat een vondst zeg. Wat er ondertussen met Geysen is gebeurt weten we ondertussen en is inderdaad straffe kost. Toen ze nog een topfunctie in de marxistische zender VRT had, betoonde ze haar solidariteit met de kleine man in luxehotels en in dure BMW’s op kosten van de gemeenschap. Het beoefenen van de graaicultuur op zijn best -naar goeie oude rode traditie - tot het natuurlijk uitkomt, exit Geysen dus.

En toen werd Rode Nelly interim-voorzitter een wijze madam van een ander kaliber zo blijkt.

Want ze doorgrondt Bertjes psychologie natuurlijk. Bertje is vooral dankbaar voor zijn postje en wil het zo mogelijk behouden ten koste van alles. Hij heeft de Spa trouw gezworen en is nu bezig zoveel mogelijk VL.Pro’ers van enig gewicht over te halen hem naar Spa te volgen. Alweer een destructieve actie tegen zijn eigen creatie, SPIRIT, VL. Pro, de politieke Frankenstein komt in opstand en wil zijn eigen leven wil leiden… En zo zie je maar hoe bertjes eigen gecreëerd politiek monstertje hem een dodelijke politieke beet tracht toe te toebrengen.

Is er dan toch nog gerechtigheid beste Klauwaertvriend?

 

Jan zonder Land

 

 anciaux en de vod3

Bertje in betere tijden...

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert