woensdag, oktober 08, 2008

De linkse gewelddaden zijn een aanslag op de vrije meningsuiting

De linkse gewelddaden zijn een aanslag op de vrije meningsuiting

Vlaams Belang Vlaams Parlementslid Filip Dewinter legt klacht wegens slagen en verwondingen neer n.a.v. de rellen in Gent.

Filip Dewinter:”ik laat mij niet intimideren door het gebruik van geweld”

Filip Dewinter werd gisteren bijzonder hardhandig aangepakt toen hij probeerde deel te neman aan een toegelaten en tegensprekelijk op de Gentse universiteit. Het betrof een debat, georganiseerd door de NSV, tussen Jean Marie Dedecker (LDD), Mark Demesmaeker (N.VA), Filip Dewinter (VB) en de Nederlandse professor Andries Postma (CDA) over de toekomst van België en de mogelijk samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland.

Extreem linkse manifestanten bezetten het universiteitsgebouw vanaf 18uur en gebruikten geweld ten aanzien van de debatdeelnemers en het publiek door de toegang tot de zaal te ontzeggen. Na samenspraak met de universiteitsrector en de politiecommissaris gaf Filip Dewinter zich desondanks ter plaatse om de toegang tot het gebouw af te dwingen. Hij werd echter met flessen en stenen bekogeld, gestompt en geslagen door de extreem linkse manifestanten. Een VB-lid dat Filip Dewinter vergezelde werd gewond aan het hoofd toen hij met een ijzeren staaf op het hoofd werd geklopt. Een vrouw die wou deelnemen aan het debat werd aan de arm verwond toen ze gebouw wou betreden met een week werkonbekwaamheid tot gevolg. De universiteitsrector kreeg een projectiel op het hoofd en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie diende door een tussenkomst met het waterkanon en met politie in ordehandhavingskledij Filip Dewinterte ontzetten.

Filip Dewinter: “Opvallend is dat extreem links opnieuw geweld gebruikt om de vrije meningsuiting te fnuiken. De democratie komt in het gedrang wanneer we toegeven aan de dreiging met geweld. De zogenaamde antifascisten gebruiken fascistische methodes om de tegenstanders de mond te snoeren. De geweldplegingen van extreem links om een toegelaten tegensprekelijk debat onmogelijk te maken zijn een aanslag op de vrije meningsuiting. Ik laat mij niet intimideren door geweld en leg vandaag dan ook klacht neer wegens slagen en verwondingen.”.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert