zondag, augustus 17, 2008

Eerste goud voor la Belgique in Peking

Zoals u misschien weet heeft ook de Franse Gemeenschap zijn minister van sport naar de olympische spelen in Peking gestuurd. En wie is dat dan zal u zich afvragen. Wel niemand minder dan de beruchte Michel Daerden. Deze man is Ps-er, burgemeester van Ans en cumulard van vele mandaten. Hij heeft reeds een vruchtbare loopbaan als politicus achter de rug. Toen hij pas begon, reed hij rond in een proletarisch autootje, een Porsche, vandaar zijn bijnaam van het eerste uur, “kameraad Porsche”. Onze kameraad heeft ook een bescheiden optrekje (kasteeltje) in Saint Raphaël Frankrijk, kwestie van solidair te zijn met de proletariërs nietwaar. Maar goed dit terzijde.

Daerden was lange tijd een middelmatig beroepspoliticus, kortom een grijze mus zoals er dertien zijn in een dozijn. Maar daar kwam plots verandering in en “kameraad Porche” werd de meest populaire politicus in Wallonië. Heeft deze figuur dan een buitengewone prestatie geleverd om zijn regio uit de economische crisis te halen? Neen. Heeft hij misschien meer werkelozen aan het werk gekregen? Neen helaas. Maar u weet het natuurlijk beste lezer, deze schertsfiguur heeft zijn populariteit enkel en alleen te danken na zijn optreden tijdens een interview na de laatste federale verkiezingen waar hij ladderzat “des grands accords” verheerlijkte. Welke akkoorden weet ondertussen nog steeds niemand.

En ja hoor in Peking was het weer prijs. Een ladderzatte Daerden verstoorde een wedstrijd dubbelspel tennis bij de heren tussen Belgique en Argentinië. Het werd zelf zo er dat een van de Argentijnse spelers Nalbandian, “onzen” Daerden publiekelijk terecht wees.
Dus kunnen, we weer juichen beste patriotten. We hebben een gouden medaille, die van zattelapperij.

Jan zonder Land
Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert