dinsdag, mei 15, 2007

Onderdrukking in Vlaanderen: Het leven in Sint-Genesius-Rode

Het leven in een gemeente waar de voltallige gemeenteraad uit Franstaligen bestaat is geen pretje voor een Vlaming. Het leven aan de taalgrens kan hard zijn. Een dapper jeugdig lid van Klauwaert getuigt hiervan aan de hand van enkele voorbeelden.

Op school : Op de maandag na de kerstvakantie kregen we de eerste les nog geen les, maar begonnen te praten over de tolerantie in Rode. De lerares vond het normaal dat er Franse papieren werden gegeven(in het stadshuis, een Vlaams stadhuis, Vlaamse bodem). Ik vroeg waarom ze dat vond en natuurlijk antwoordde ze door de faciliteiten die hier heersen. Een zogenaamde intellectuele lerares antwoordt met een dergelijk argument. Het principe van faciliteiten is iets dat volledig onwettelijk is. Het is zelfs verboden door de grondwet. Maar toch daar wordt het kennelijk als een argument aanzien. Een vals argument dat gebruikt wordt om dergelijke verboden praktijken goed te praten, het geven van Franstalige papieren ineen Vlaams gemeentehuis, komaan zeg. Het wordt er al van in de jeugd ingepompt.

Op straat(leven) : Met wat moet ik beginnen als het om Vlamingen en Walen gaat? Hoe zou ik Sint-Genesius-Rode moeten beschrijven? Stront aan de knikker of liever gezegd Walen in de stad. Bij de voetbal bijvoorbeeld als jij daar Nederlands praat verstaan ze je niet.Vlamingen hebben daar dus niet de mogelijkheid om aan recreatie te doen in hun eigen taal!

Om de hardnekkigheid van de franstaligen aan te tonen : de walen proberen zelfs niet om je te verstaan of om nederlands te spreken. Jij bent het die Frans moet proberen. In Vlaanderen! Onze Vlaamse broeders aan de taalgrens worden gedwongen in Vlaanderen Frans te spreken. Ongelooflijk.
We kunnen voorbeelden blijven geven, dagelijkse gebeurtenissen zoals bij de bakker die enkel Frans praat, in de supermarkt enzovoort. Maar ik denk dat het punt al duidelijk is.

Vlamingen worden niet zelden onderdrukt aan de taalgrens. Vlaamse dorpen worden verfranst. Nooit was het zo erg als vandaag. De bevolking van Vlaanderen moet zich daarvan bewust worden. Hier is een probleem. Dat moet opgelost worden. De enige oplossing, splits de kieskring van Brussel-Halle-Vilvoorde. Zorg dat die mensen niet opgezadeld zitten met een burgemeester die nauwelijks Nederlands praat.

Laat Vlaanderen Vlaams zijn.

Stop de terreur en onderdrukking!

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert