dinsdag, september 09, 2008

Suid-Afrika

Belg vermoord bij brutale roofoverval in Zuid-Afrika


In het Zuid-Afrikaanse Pretoria is zaterdag een Belg vermoord door drie gewapende mannen bij een brutale roofoverval. Dat schrijft de Zuid-Afrikaanse krant Beeld. De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken bevestigt de moord. De 44-jarige Chris Theunis uit Heusden-Zolder was vorige week woensdag aangekomen in Zuid-Afrika om de achttiende verjaardag van zijn zoon te vieren. De jongen woont in Equestria, een residentiële wijk in het oosten van Pretoria.

Langzame dood
Zaterdagochtend vielen drie gewapende mannen binnen in de woning van de jongeman. Op dat ogenblik waren er naast de jongen en zijn vader ook twee vrienden en een vriendin van de jongen aanwezig. De overvallers openden het vuur en raakten Theunis in de borst. Het slachtoffer was niet onmiddellijk dood. De schutters lieten hem lijden, ondanks smeekbedes van de jongeren om de man te mogen helpen. De drie jongens werden herhaaldelijk geslagen en het meisje werd voor de ogen van haar vrienden verkracht.

Gevlucht
De overvallers probeerden vervolgens met een auto weg te vluchten, maar dat lukte niet. Ze gingen er uiteindelijk te voet van door met een laptop, sigaretten en enkele flessen alcohol. Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken hebben zich de jongste tijd in dezelfde wijk vier gelijkaardige roofovervallen voorgedaan, evenwel zonder dodelijke afloop.

Alles op deze webstek mag overgenomen worden mits duidelijke bronvermelding. De redactie van Klauwaert